Monday, 27 October 2014

Apa yang anda fikir tentang iPhone 6 sekarang?

Apa yang anda fikir tentang iPhone 6 sekarang?


iPhone 6 dan 6 plus dilancarkan secara rasmi September lepas dengan rekabentuk yang cukup mengancam. Masing-masing menawarkan skrin 4.7 inci dan 5.5 inci sememangnya lebih besar daripada model iPhone sebelumnya. Ada cakap-cakap mengatakan bahawa Apple sudah seperti meniru Samsung dan model Android lain tapi bagi saya model kali ini ada keistimewaannya.
Antara ciri-cirinya kedua-dua model mengguna cip pemprosesan terbaru iaitu A8-16bit dan model pertama dalam koleksi  Apple yang menggunakan paparan HD sepenuhnya.

Jangka hayat bateri yang mampu bertahan lebih lama dari model sebelumnya. Saiz lebih besar mungkin agak menguja peminat jenama ini.

Isu ujian cuba membengkokkan badan telefon ini bagi saya hanyalah isu kecil bagi peminat Apple. Ia tiada kena mengena dengan perisian atau keupayaan model itu sendiri.

Harga edisi kali ini mungkin agak mahal iaitu RM2399 bagi iPhone 6 dan RM2749 bagi iPhone 6plus. Namun begitu, anda boleh tonton video di bawah untuk menilai semula kehebatan smartphone ini.


Video dari Youtube.com/tymoss


Bagi yang meminati iPhone, anda boleh klik pautan di bawah untuk tawaran harga istimewa iPhone.

                       


No comments: