Friday, 24 October 2014

5 Smartphones Terbaik di dunia!!!...updated October 2014

5 Smartphones Terbaik di dunia!!!...updated October 2014

Pada era globalisasi, dunia tanpa sempadan dan macam-macam lagi istilah yang digunakan untuk menggambarkan kemodenan. Paling jelas, manusia dan telefon ibarat irama dan lagu memang sukar dipisahkan. Jenama yang cukup digemari peminat telefon seperti Samsung, iPhone, Sony dan Nokia tapi adakah jenama ini mengungguli kedudukan teratas smartphone paling hebat di dunia? 

Mari kita lihat 5 yang terbaik di dunia setakat iniMotorola Moto X 2nd Gen

moto x 2nd Generation


  Harga RM1499++


  LG G3
  LG G3

  Harga 1800-1900


  Lazada MalaysiaLazada MalaysiaLazada Malaysia
  Iphone 6


  iphone 6
  Harga RM2999 - 4299
  Sony Xperia Z3 Compact

  xperia z3 compact
  Harga RM1899


  HTC One M8  htc one m8
  Harga RM2399


  Saya tidak meletakkan ranking kerana setiap telefon mempunyai kelebihan dan peminatnya yang tersendiri. Jika diberi pilihan, saya tetap memilih Sony kerana audio dan visual yang menkagumkan. Anda pula bagaimana?

  Pasaran telefon di Malaysia memang dah kebanjiran bermacam-macam model telefon pintar. Anda sebagai pembeli mungkin mempunyai pelbagai ciri yang akan dipertimbangkan sebelum membuat sebarang keputusan. Saya adalah penggemar gajet seperti ini tapi saya bukan pakar sangat. Ramai lagi blogger gajet yang hebat. 

  Sekiranya anda ingin tahu spesifikasi penuh boleh klik http://www.gsmarena.com/. Anda boleh lihat pelbagai ciri smartphone pilihan anda.

  p/s Harga yang dinyatakan bukanlah tetap dan berubah mengikut tempat dan pengedar

  Lazada Malaysia  No comments: