Saturday, 13 September 2014

Advertorial boleh buat duitAdvertorial boleh buat duit
Salam,kali ini saya nak berkongsi tentang satu lagi cara nak menggunakan internet sebijak mungkin dan sekaligus mendatangkan pulangan khususnya kepada blogger.


         Jika anda kali pertama mendengar perkataan advertorial, ini adalah sedikit penerangan tentang maksud advertorial dan kegunaan. Advertorial adalah daripada perkataan Advertising dan Editorial. Ia adalah kombinasi pengiklanan dalam bentuk editorial.

Advertorial boleh buat duit


       Kebanyakan advertorial di internet adalah melalui laman blog, di mana pemilik atau penulis blog akan menulis review untuk produk, perkhidmatan,laman web atau apa sahaja yang diminta oleh pengiklan.                           

               Sebagai balasan pengiklan akan membayar sejumlah wang sebagai pertukaran bagi khidmat menulis ulasan tentang mereka. Blogger yang berjaya, menjana ribuan ringgit setiap bulan dengan hanya menulis ulasan untuk pengiklan di laman blog mereka sendiri.           
                                                          Perkataan advertorial di gunakan apabila review tersebut adalah di taja atau di bayar, jika ia review tanpa bayaran ia tidak di sebut sebagai advertorial.             

                                                       Teknik pengiklanan begini telah lama wujud dan amat berkesan kepada pengiklan. Sama ada anda sedar atau tidak, setiap hari anda di hidangkan dengan advertorial melalui kaca TV, akhbar, majalah, blog dan   lain – lain saluran media.                             

Anda hanya perlu mempunyai laman blog, daftar dan jana pendapatan dengan menawarkan khidmat menulis review.


Caranya cukup ringkas:

1: Daftar akaun "Publisher" dengan Advertorial.my
2: Submit blog anda untuk penyenaraian.
3: Advertorial.my akan carikan pengiklan berpotensi.
4: Terima tempahan & tulis review.

Mudahkan? Terpulang kepada diri anda sendiri.

Untuk daftar klik Advertorial.my

                        

No comments: