Saturday, 27 September 2014

Apa itu nuffnang

Salam dan salam interaksi,
                         
Apa itu nuffnang
          
                           Kali ini entri pasal Nuffnang dan saya yakin ramai yang biasa dengar nama ni. Secara ringkas, Nuffnang merupakan sebuah syarikat pengiklan internet. Ia menawarkan perkhidmatan mengiklan internet di blog.

                  Daftar untuk Nuffnang adalah percuma dan tidak perlu bayar apa-apa kerana mereka menggunakan khidmat blog kita. Lebih kurang macam promoter untuk Nuffnang dan kita hanya perlu promosi iklan di blog kita. Setelah jumlah mencapai rm50, Nuffnang akan hantar cheque kepada kita.
                   Terdapat dua jenis kempen yang ditawarkan iaitu CPC (cost per-click) dan CPUV (cost per unique visit). Biasanya bila dah daftar, kita akan dapat CPC iaitu kita akan dibayar bagi setiap click pada iklan.

 PERINGATAN : jangan sesekali klik iklan anda sendiri..pantang besar tu. 

                       Kalau CPUV ni payah sikit kerana bukan semua orang yang dapat kerana Nuffnang akan melihat faktor trafik ke blog kita. Bagi kempen CPUV, makin ramai yang datang makin bagus.
                        Kita mesti ingat bukan semua yang dipilih oleh Nuffnang, kita kena rajin update blog, dan berkomunikasi dengan pihak Nuffnang. Saya pun baru nak mula...slow..slow InsyaAllah dapat.
Nak tahu lebih lanjut klik sini 
Daftar Nuffnang di sini


" There is no such thing as overnight success. It takes hard work, tenacity and patience"
                                                                                                             KifliBakeri

                          
                                
                              

                              

No comments: